Mistä mentori?

Kysymys on monen huulilla nykyään. Törmäät siihen somessa, lehtien artikkeleissa ja nettifoorumeilla. Koska kysymyksiä on paljon ja vastauksia vähemmän (vielä), kirjoitin aiheesta postauksen Linkkariin jo jokin aika sitten ja tässä se samainen, päivitettynä ajankohtaisemmaksi.

Tärkeintä koko prosessissa on tietysti sen alku: millaista mentoria kaipaat? Mentoreita on monenlaisia, ihan kuin aktoreitakin ja heidän tarpeitaan. Pyhitän tällekin aiheelle kokonaan oman postauksensa, mutta tässä vinkkejä työnhakumentorin löytämiseen:

Photo by Alejandro Escamilla on Unsplash

1. Suomen Mentoreille on useampia mentori- ja aktorihaku vuoden aikana. Niitä järjestetään pk-seudulla, Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, jne, ja kaikilla on omat hakuaikansa. Seuraa tätä sivua, niin voit bongata tarkemmat aikataulut suoraan itse!

Jos asut näiden kaupunkien ulkopuolella, uskon että voisit osallistua semi-etänäkin. Voisin kuvitella, että kaikki on mahdollista ja ohjelmasta voi olla iso hyöty sellaisessakin muodossa, kun voisitte mentorisi kanssa tavata Skypen tai Hangoutsin välityksellä. Tärkeintä on säännöllinen/tiuha yhteydenpito, ei se, onko ne fyysisiä tapaamisia. Ehkä ensimmäinen tapaaminen voisi olla face-to-face – kaikki järjestyy!

2. Suosittelen myös liittymistä naisverkostoihin, kuten Tiistai-klubi, Howtomo, Future Female ja/tai Ompeluseura. Niissä usein tarjotaan mentorointia ja varsinkin jos sitä itse kysyy, saa takuuvarppina paljon vastauksia. Somesta varmasti löytyy vastaavanlaisia sukupuoliriippumattomiakin sivuja, lupaan postata niitäkin tänne, kun saan niitä tietooni – on hyödyksi kaikille, että näitä listataan enemmän!

3. Tradenomit ja Ekonomit -Facebook-ryhmät on myös oikein otollisia kanavia mentorin etsimiseen ja löytämiseen. Näistäkin saa vinkata lisää – varmasti on enemmän!

Photo by John Schnobrich on Unsplash

4. Itse tarjosin työnhakusparrausta/mentorointia Tradenomiitti-palvelussa, ja sain sitä kautta useita yhteydenottoja. Ja koska puhun asiasta Linkkarissa harva se viikko, muhun ollaan tosi paljon yhteydessä suoraan sitä kautta. Tapaan siten paljon ihmisiä kerran tai useammin, ja tykkään siitä tosi paljon! Nyt minulla on tietysti myös omat sivuni, jota kautta tarjoan mentorointipalveluitani sekä online-kurssein että face-to-face myöhemmin kesällä.

5. Tradenomiliitto tarjoaa urapalveluja, joita todellakin kannattaa hyödyntää, jos on jäsen! Ja varmasti taas muidenkin alojen liitot: linkkaa niitä vaikka mun Facebook-sivulle tai messengerissä), niin voin päivittää postausta. Paljon vaihtoehtoja siis löytyy. 😊

All in all, suosittelen jatkamaan näiden kysymysten esittämistä – etsivä löytää.

-Pipsa

#mentori #aktori #mentoriohjelma #mentorointi #työkokemus

Kuukauden postaus:
Viimeisimmät: